Završna konferencija za Zaželi – dobro svima

Danas je u dvorani Florentini održana završna konferencija za projekt „Zaželi – dobro svima“ na kojoj smo predstavili  tijek provedbe i rezultate.

Ciljevi projekta bili su smanjenje nezaposlenosti na području Đakova i Đakovštine, jačanje položaja nezaposlenih žena na tržištu rada te smanjenje socijalne isključenosti starijih i nemoćnih i sprječavanje njihove prerane institucionalizacije.

Naši rezultati u potpunosti su u skladu s ciljevima, zaposlili smo 10 žena pripadnica ciljane skupine koje su u razdoblju od godinu dana pružile pomoć u kući za ukupno 97 krajnjih korisnika s područja Đakova i Đakovštine.

Djelatnice su pohađale i uspješno završile programe osposobljavanja za zanimanja cvjećar aranžer te uzgajivačica i prerađivačica ljekovitog, začinskog i aromatičnog bilja na Pučkom otvorenom učilištu Ivan.

Još jednom bismo htjeli istaknuti važnost ovakvih projekata i inicijativa, koji potiču na razvoj lokalne zajednice, jačaju radni potencijal ranjivih skupina, borbu protiv diskriminacije osoba u nepovoljnom položaju i socijalnog isključivanja starijih i potrebitih.

Od srca se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli ostvarenju i uspješnoj provedbi projekta „Zaželi – dobro svima“. Prije svega hvala partnerima, a zatim kolegama iz drugih udruga koji su nam uvijek bili spremni pomoći.

Izuzetno smo zadovoljni i željno iščekujemo i najavu faze III projekta Zaželi.