Djelatnice projekta “Zaželi – dobro svima” započele edukaciju

U ponedjeljak, 08. ožujka 2021. godine u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Ivan započela je edukacija za djelatnice projekta „Zaželi – dobro svima“.

Od 10 djelatnica njih 6 će proći program osposobljavanja za uzgajivačice i prerađivačice ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja te program osposobljavanja cvjećar – aranžer . Oba programa predavati će prof.dr.sc. Nada Parađiković, predstojnica Katedre za povrćarstvo, cvjećarstvo, ljekovito i začinsko bilje na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku.

 

 

Projekt “Zaželi – dobro svima” ostvaruje se u okviru poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II, u sklopu ESF Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”U sklopu projekta je zaposleno 10 žena pripadnica ciljane skupine koje se brinu o 78 krajnjih korisnika. Vrijednost projekta je 928.630,00 kn i u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (ESF). Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Đakovo.